Ana içeriğe atla
Her Flowstep hesabı bir organizasyona aittir. Kaydolduğunuzda Flowstep sizin için otomatik olarak bir tane oluşturur — takım arkadaşları eklediğinizde organizasyonunuza katılırlar ve rollerine göre dosyalarında çalışabilirler.

Organizasyonlar nasıl çalışır

Dosyalar bir organizasyon içinde yaşar, kişisel bir hesapta değil. Yeni bir dosya oluşturduğunuzda, o anda seçili olan organizasyonda oluşturulur ve o organizasyondaki herkes rollerine ve dosyanın paylaşım ayarlarına göre onu görebilir. Birden fazla organizasyona aitse, başlıkta bir organizasyon değiştirici görünür. Organizasyonları değiştirmek tüm çalışma alanı bağlamınızı değiştirir:
  • All files ve Created by me Anasayfa’da seçili organizasyondan dosyaları gösterir.
  • Shared with me sizin üye olmadığınız organizasyonlardan sizinle paylaşılan dosyaları gösterir.

Roller

Flowstep organizasyonlarında dört rol vardır: Dosya erişimi ayrıca her dosyanın paylaşım ayarlarıyla da yönetilir — Restricted olarak ayarlanan dosyaları yalnızca paylaşıldığı kişiler açabilir. Bkz. Tasarımları paylaşma.
Her organizasyonun tam olarak bir Owner vardır — onu oluşturan kişi. Owner rolü uygulamada değiştirilemez veya kaldırılamaz ve yalnızca Owner faturalandırmayı yönetebilir. Ayrıntılar için bkz. Faturalandırma.

Guest’ler

Guest’ler tasarımlarınıza görüntüleme erişimi verilen kişilerdir — örneğin, incelemesi için bir dosyaya davet ettiğiniz bir paydaş. Guest erişimi salt okunur: Guest’ler organizasyonunuzda hiçbir şeyi düzenleyemez.
  • Guest’ler özgürdür: asla ücretli bir koltuk kullanmazlar.
  • Biri dosyalarınızdan birine görüntüleme daveti kabul ederek Guest olur. Organizasyon ayarlarından doğrudan Guest davet etmenin bir yolu yoktur — Guest erişimi her zaman bir dosya paylaşımıyla başlar. Bkz. Tasarımları paylaşma.
  • Ücretli planda Owner Settings → People’den bir Guest’i tam Member’a yükseltebilir. Bu planınıza ücretli bir koltuk ekler. Bkz. Organizasyon ayarları.

Etkin olmayan üyeler

Üye, düzenleme erişimini tutmak için ücretli bir koltuk gerekir. Organizasyonunuzda koltuk sayısından daha fazla üyeniz varsa — örneğin, ücretli bir abonelik iptal edildikten ve organizasyon Ücretsiz planın tek koltuğuna geri döndükten sonra — koltuksuz üyeler Inactive işaretiyle işaretlenir ve koltuk müsait olana kadar salt okunur erişim alırlar. Ücretli planda, Owner kişileri eklediğinde koltuklar genellikle otomatik olarak eşitlenir. Üyeler Inactive olarak görülüyorsa, Owner Settings → People sayfasında Fix’e tıklayarak erişimlerini geri yükleyebilir — ya da Ücretsiz planda ücretli plana yükseltebilirsiniz. Bkz. Koltuklar.

Bir organizasyona katılma

Organizasyona e-posta daveti aracılığıyla katılırsınız. Davet e-postasındaki bağlantıya tıklayın ve davet edilen rolle eklenir — henüz bir Flowstep hesabınız yoksa sizin için otomatik olarak bir tane oluşturulur ve davet bağlantısına tıklamak sizi oturum açar. Katıldıktan sonra, organizasyon organizasyon değiştiricinizde görünür.

Nereye gitmeli

Organization settings

Üyeleri ekleyin, rolleri değiştirin, Guest’leri yönetin ve organizasyonunuzu yeniden adlandırın.

Seats

Takımlar için koltuk başına faturalandırmanın nasıl çalıştığı.