Naar hoofdinhoud gaan
Betaalde Flowstep abonnementen worden per seat gefactureerd. Elke Owner, Admin en Member in je organisatie gebruikt één seat; Guests zijn gratis en tellen nooit mee naar je seattotaal. Je abonnementskost is de per-seat-prijs van het abonnement vermenigvuldigd met het aantal seats.
Elke seat krijgt de volledige bericht-toewijzing van het abonnement afzonderlijk — gebruik wordt niet gedeeld over het team. Zie Messages & Limits.

Wie gebruikt een seat

Zie Organizations voor wat elke rol kan doen.

Personen toevoegen

Wanneer de Owner leden uitnodigt op een betaald abonnement, worden seats automatisch aan het abonnement toegevoegd en wordt de toerekening pro-rata — je betaalt alleen voor de rest van de huidige factureringsperiode. Er is geen afzonderlijke stap voor seataankoop. Als een Admin leden in plaats daarvan uitnodigt, kunnen de nieuwe leden als Inactive worden weergegeven totdat de Owner op Fix klikt op de People-pagina. Een seat wordt gebruikt vanaf het moment dat iemand wordt uitgenodigd, zelfs terwijl de uitnodiging nog in behandeling is — het annuleren van een niet-geaccepteerde uitnodiging bevrijdt de seat. Wanneer je voor het eerst upgradet naar een betaald abonnement, word je in rekening gebracht voor de personen die al in je organisatie zijn — één seat voor elke Owner, Admin en Member. Op het Free-abonnement heeft je organisatie één seat en je kunt geen leden toevoegen — personen uitnodigen vereist eerst een upgrade naar een betaald abonnement. Het toevoegen van personen is niet het enige wat een seat gebruikt: het upgraden van een Guest naar Member en iemand bewerkingstoegang tot een bestand verlenen voegen beiden ook een betaalde seat toe.

Personen verwijderen

Het verwijderen van een lid bevrijdt hun seat, maar de organisatie houdt de seat — en betaalt ervoor — tot het einde van de huidige factureringsperiode. Je kunt het aan iemand anders toewijzen voordat dit gebeurt, of het wordt bij je volgende vernieuwing verwijderd. Als je meer seats hebt dan actieve leden, toont de People-pagina hoeveel seats beschikbaar zijn, en kan de Owner op Reduce seats klikken om het abonnement omlaag bij te stellen naar je team. Een seatvermindering wordt gepland voor het einde van de huidige factureringsperiode in plaats van direct te worden toegepast — je behoudt de seats en hun toegang tot dan toe, en je factuur daalt bij de volgende vernieuwing. Als je personen opnieuw toevoegt voordat een geplande vermindering in werking treedt, wordt de vermindering geannuleerd en worden de nieuwe seats onmiddellijk toegevoegd, pro-rata voor de rest van de periode.

Inactieve leden

Leden zonder een seat krijgen alleen-lezen-toegang en worden als Inactive weergegeven op de People-pagina. Dit gebeurt wanneer je organisatie meer leden heeft dan betaalde seats — bijvoorbeeld na het verminderen van je seatcount, of na het opzeggen van een betaald abonnement en terugkeer naar het Free-abonnement met één seat. Wanneer er minder seats zijn dan leden, gaan seats eerst naar de Owner, daarna naar leden op volgorde van toetreding — de meest recent toegevoegde leden zijn de eerste die inactief worden. De Owner kan hun toegang herstellen door op Fix op de People-pagina te klikken (betaalde abonnementen) of door te upgraden naar een betaald abonnement. Inactieve leden kunnen nog steeds de bestanden van de organisatie openen, maar kunnen ze niet bewerken — behalve bestanden die ze zelf hebben gemaakt, die kunnen ze altijd bewerken.

Wie beheert seats

Alleen de Owner van de organisatie kan het abonnement wijzigen, seats aanpassen of een ander factureringsactie uitvoeren. Admins kunnen personen toevoegen en verwijderen, maar ze hebben geen toegang tot facturingspagina’s, en seatwijzigingen worden alleen door de Owner naar het abonnement gesynchroniseerd. Zie Billing.

Opzegging

Als de Owner een betaald abonnement opzegt, houdt de organisatie het abonnement en de seats tot het einde van de betaalde periode. Daarna gaat het naar het Free-abonnement met één seat — de Owner behoudt bewerkingstoegang en andere leden worden alleen-lezen totdat de organisatie weer wordt geupgraded.