Skip to main content
Flowstep mäter din användning i meddelanden. Varje plan innehåller en månatlig meddelandekvot, och vissa planer — till exempel Free-planen — har även en daglig gräns. Att förstå hur meddelanden räknas och när dina gränser återställs hjälper dig att få ut mesta möjliga av din plan.

Vad är ett meddelande?

Varje gång du skickar en prompt till Flowstep räknas det som ett meddelande. Det gäller både de första designförfrågningarna och uppföljande prompter för att förfina eller iterera på en befintlig design.
Du förlorar inte ett meddelande på grund av en misslyckad generering. Om en generering misslyckas krediteras meddelandet automatiskt tillbaka till dig — även när bara vissa skärmar i en begäran med flera skärmar misslyckas.
Om du stoppar en generering innan Flowstep börjar bygga skärmar används inget meddelande. När byggandet har börjat används meddelandet fortfarande när du stoppar — det krediteras inte tillbaka som vid en misslyckad generering.

Användningsgränser

Beroende på din plan kan du ha både en daglig meddelandegräns och en månatlig meddelandegräns. När du når någon av gränserna måste du vänta tills den återställs innan du kan skicka fler prompter. Du ser hur många meddelanden du har kvar i editorns promptpanel, och din plans gränser på sidan Settings → Plan & Billing.

Gränser i organisationer

På betalda planer gäller meddelandegränserna per plats: varje medlem med en plats får planens fulla meddelandekvot individuellt. Användningen poolas inte — en teammedlems höga användning minskar inte någon annans meddelanden. Se Platser för hur platser fungerar.

Vad händer när du når din gräns

Om du skickar en prompt efter att du har nått din gräns bearbetas den inte och används inte av någon meddelandekvot. Flowstep svarar i stället i chatten för att låta dig veta, och svaret anpassas efter varför du är blockerad:
  • Daglig gräns — du har använt dina meddelanden för idag. Uppgradera för att fortsätta, eller kom tillbaka efter den dagliga återställningen klockan 00:00 UTC.
  • Månatlig gräns — du har använt dina meddelanden för månaden. Svaret visar datumet då din gräns återställs, eller så kan du uppgradera för fler meddelanden.
  • Provperiod — du har använt dina meddelanden under provperioden. Uppgradera för att fortsätta, eller vänta tills Free-planen börjar när provperioden tar slut.
Du kan fortfarande visa dina designer och redigera dem manuellt medan du väntar. Svaret uppmanar dig att uppgradera, men bara Owner (ägaren) kan ändra planen. Om du är Member (medlem) eller Admin (administratör) och når din gräns ber du Owner att uppgradera — eller väntar tills din gräns återställs.
På gratis provperiod avslutas provperioden i förtid när du använder upp dina meddelanden under provperioden — ditt konto flyttas till Free-planen dagen efter (strax efter midnatt UTC). Se Priser.

När gränserna återställs

Dina gränser återställs enligt ett fast schema:
  • Månatliga gränser återställs den 1:a varje månad.
  • Dagliga gränser återställs klockan 00:00 UTC varje dag.
Om du är osäker på vilken lokal tid 00:00 UTC motsvarar kan du använda valfri tidszonsomvandlare för att hitta motsvarande lokal tid.

Håll dig inom dina gränser

Om du regelbundet når dina dagliga eller månatliga gränser bör du överväga att uppgradera till en högre plan. Besök sidan Priser eller Flowstep-webbplatsen för att jämföra planalternativen.