Hur organisationer fungerar
Filer lever inuti en organisation, inte i ett personligt konto. När du skapar en ny fil skapas den i organisationen du för närvarande har vald, och alla i den organisationen kan se den enligt deras roll och filens delningsinställningar. Om du tillhör mer än en organisation visas en organisationsbytare i huvudet. Att byta organisation ändrar ditt hela arbetsytekontekst:- All files och Created by me på startsidan visar filer från den valda organisationen.
- Shared with me visar filer som delats med dig från organisationer du inte är medlem av.
Roller
Flowstep-organisationer har fyra roller:
Filåtkomst styrs också av varje fils delningsinställningar — filer inställda på Restricted kan endast öppnas av de personer de är delade med. Se Dela designs.
Varje organisation har exakt en Ägare — personen som skapade den. Ägarrollen kan inte överföras eller tas bort i appen, och endast Ägaren kan hantera fakturering. Se Fakturering för detaljer.
Gäster
Gäster är människor som fick visningsåtkomst till dina designs — till exempel en intressent du inbjöd för att granska en fil. Gästatkomst är vista-endast: gäster kan inte redigera något i din organisation.- Gäster är gratis: de använder aldrig en betald plats.
- Någon blir en gäst genom att acceptera en visningsinbjudan till en av dina filer. Det finns inget sätt att bjuda in en gäst direkt från organisationsinställningar — gästatkomst börjar alltid från att dela en fil. Se Dela designs.
- På en betald plan kan Ägaren uppgradera en gäst till en full medlem från Settings → People. Detta lägger till en betald plats i din plan. Se Organisationsinställningar.
Inaktiva medlemmar
En medlem behöver en betald plats för att behålla redigeringsbehörighet. Om din organisation har fler medlemmar än platser — till exempel efter att en betald prenumeration avbröts och organisationen återgick till Free-planens enskilda plats — markeras medlemmarna utan plats som Inactive och får skrivskyddad åtkomst tills en plats blir tillgänglig. På en betald plan synkroniseras platser vanligtvis automatiskt när Ägaren lägger till personer. Om medlemmar visar sig som Inactive kan Ägaren klicka på Fix på sidan Settings → People för att återställa deras åtkomst — eller uppgradera till en betald plan om din organisation är på Free-planen. Se Platser för hur platser fungerar.Ansluta till en organisation
Du ansluter till en organisation genom en e-postinbjudan. Klicka på länken i inbjudningsmailet och du läggs till med den roll du blev inbjuden som — om du inte har ett Flowstep-konto än skapas ett för dig automatiskt, och att klicka på inbjudningslänken loggar in dig. Efter att du har anslutit visas organisationen i din organisationsbytare.Vart du ska gå härnäst
Organisationsinställningar
Lägg till medlemmar, ändra roller, hantera gäster och byt namn på din organisation.
Platser
Hur per-plats fakturering fungerar för team.